En çok hangi ünlünün burnundan yaptırmak istiyoruz?

PDFYazdıre-Posta

cansudereSon dönemde burun estetiği ameliyatlarının arttığını, erkek hastaların genellikle "Kurtlar Vadisi" dizisi oyuncusu Necati Şaşmaz ile şovmen Beyazıt Öztürk’ün kadınların ise Hülya Avşar ile Ebru Gündeş burnuna sahip olmak istediklerini bildirdi.

Karadeniz’de son dönemde, medyanın ve özel hastanelerin açılmasının da etkisiyle burun estetiği başta olmak üzere estetik ameliyatlarının arttığını söyledi. Burun estetiği ameliyatlarının aslında estetikten ziyade sağlık yönünden gerekli ameliyatlar olduğu ve  bu hastaların yüzde 50-60’ında nefes alıp verme sorunu yaşandığını ve bu nedenle ameliyat olmanın zaman zaman zorunluluk haline geldiğini bildirdi.

ÜNLÜ BURNU İSTİYORLAR

Son günlerde hastaların basında gördüğü ünlülerin resmini getirerek kendi burnunun da bu insanların burnu gibi olmasını istiyorlar.

"Bölgemizde son dönemde burun ameliyatlarında medyanın da etkisiyle artış oldu. Burun ameliyatı olmak isteyen erkekler, genellikle ’Kurtlar Vadisi’ dizisinin Polat Alemdar karakterini canlandıran oyuncusu Necati Şaşmaz ile şovmen Beyazıt Öztürk’ün, kadınlar ise Hülya Avşar ile Ebru Gündeş burnuna sahip olmak istiyor.

Karadenizli erkeklerin ağırlıklı olarak istediği burun, Necati Şaşmaz’ın burnu. Tabi bu ünlülerin yanı sıra medyadaki popüler insanların burnuna benzer burna sahip olmak isteyen hastalarımız da oluyor. Bazı hastalarımız, bu ünlülerin fotoğrafını getirip, ’bu burundan istiyorum’ diyor ya da burnunu beğendiği bir arkadaşının yüzünü fotoğraf çekme özelliği olan cep telefonu ile çekip geliyorlar ve arkadaşının burnu gibi bir burnunun olmasını istiyor."

-GENÇ KIZLARIN "NEFES ALAMIYORUZ" BAHANESİ

Eskiye göre estetik ameliyatların artmasında, ünlülerin magazin basınında yer alması ile özel hastanelerin açılmasının büyük etkisi olduğu ve "Eskiden bölgede özel hastanelerin az olması yüzünden, estetik ameliyat olmak isteyenler diğer illerdeki özel hastanelerde ya da devlet hastanelerinde ameliyat oluyordu. Bu durumun zorluğu yüzünden eskiden bölgede estetik ameliyatlar daha azdı"

Özellikle ailesiyle hastanelerine başvuran bazı genç kızların, burun estetiği yaptırmak için "nefes alıp verme" sorunu olduğunu söyleyip ameliyat olmak istediklerini ifade ederek, "Bazı hastalarımız nefes sorunu olmamasına rağmen burnunu düzeltmek istiyor. Burun ameliyatında esas amaç, nefes alıp verme sorununu ortadan kaldırmak. Sağlık açısından gerekli ya da kişinin öz benliğini artırıyorsa, burun estetiği ameliyatı olunmalı" dedi.

-YABANCILARIN ESTETİK MERAKI

Özel hastanelerin açılmasıyla bölgede göğüs estetiği ameliyatlarının da arttığına ve  bölgedeki yabancı kadınların göğüslerini büyütmek, Türk kadınların ise küçültmek istediğini kaydetti. Göğüs büyütme ameliyatlarının estetik kaygıyla göğüs küçültme ameliyatlarının ise sağlık sorunları yüzünden yapıldığını görmekteyiz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Haberler

FOTO ESTETİK

Estetik Cerrahi Merkezlerinin 12.05.2003 tarih ve 25106 sayılı "Güzellik ve Estetik Amaçlı Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliğinin" 34. ve 24. maddeleri gereğince reklam, ilan ve web sayfası içeriklerine bazı kısıtlamalar getirilmiştir.

Buna istinaden hastaların ameliyat öncesi ve sonrası fotoğraflarının, web sayfasında yayınlanması mümkün olmamaktadır. Bu nedenle "Ameliyat Öncesi ve Sonrası Fotoğrafları"nı bu sayfada bulamayacaksınız.

Online Burun Analizi